Kocaeli'de UMKE Haftası Etkinliği

Kocaeli'de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Haftası Etkinliği düzenlendi

Kocaeli'de UMKE Haftası Etkinliği
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü 7-13 Ağustos Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Haftası nedeniyle Kocaeli Şehir Hastanesinde bir dizi etkinlik programı düzenledi. Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Murat Soyuduru, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arzu Aşı, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Deniz Ceylan, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı Sağlık Tesislerimizde görev yapan UMKE ekipleri katılım sağladı.
Programda UMKE ekipleri tarafından arama-kurtarma hizmetlerinin genel tanıtımı yapılarak kahraman sağlık gönüllüleri tarafından çalışmalarda kullanılan Medikal Kurtarma, Acil Müdahale araç ve ekipmanları katılımcılara yönelik olarak sergilendi.

Kocaeli'de UMKE Haftası Etkinliği

"YAPTIĞINIZ YARDIMLARA NE DESEK AZ"

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan açılış konuşmasında arama kurtarma çalışmalarının önemine değinerek “Sizlerle gurur duyuyoruz, ne zaman bir yerde afet durumu gerçekleşse, hiç düşünmeden fedakârca, gönüllü olarak bölgeye gidebilmek adına en ön safhada yer alıyorsunuz. Kurtardığınız canlara, insanlara yaptığınız yardımlara ne desek az, eğitim ve tatbikatlara devam ederek, daha da güçlenerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. İyi ki varsınız, haftamız kutlu olsun, Allah ihtiyaç göstermesin, hepinize sağlık mutluluk ve başarı diliyorum. Bu özel günde UMKE ekibinin tüm yönetim ve gönüllü kadrolarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Program sırasında; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan tarafından, kahraman UMKE ekiplerinde görev alan en genç gönüllü Ergun Taşdı ve en tecrübeli gönüllü Adem Kurtoğlu’na teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.
İl Sağlık Müdürü ve beraberindeki heyet; UMKE Timlerinin afetlerde ve acil durumlarda tüm canlılara yardım ettiği anlardan oluşan fotoğraf sergisini gezdiler.

Kocaeli'de UMKE Haftası Etkinliği

PEHLEVAN'DAN TEBRİK

Tören sırasında konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, UMKE gönüllüsü   Meltem Devrez ile sohbet ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kendisi gibi eşi de UMKE gönüllüsü olan  Devrez  çifti, nikah tarihi alacakları dönemde 6 Şubat Depremi gerçekleştiği için nikahlarını erteleyip afet bölgesine giderek fedakârca çalıştı. Afet bölgesinden döndükten sonra nikah işlemlerini gerçekleştirip evlenen çift artık en küçük UMKE gönüllüsünün dünyaya gelmesini bekliyor.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan son olarak 6 Şubat Depreminde Hatay ilindeki kimliklendirme çalışmalarının önemli bir parçası olan, titiz ve özverili çalışmalarından dolayı Adalet Bakanlığında görevli Savcılar tarafından görev süresinin uzatılması talep edilen İnci Uzun isimli UMKE gönüllüsü ile görüşerek tebriklerini iletti.

Kocaeli'de UMKE Haftası Etkinliği
Kocaeli'de UMKE Haftası Etkinliği
Kocaeli'de UMKE Haftası Etkinliği

10 Ağu 2023 - 14:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.