Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Kocaeli Kent Konseyi Yerel Destek Programı kapsamında hazırlanan ve Amatör Balıkçılık Federasyonu ile ortak yürütülen "Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam ve Sürdürülebilir Balıkçılık" projesi kapsamında, Başiskele'de bulunan Yuvacık Serdar İlkokulu ve Başiskele Ortaokulu'ndaki özel öneme sahip ve izci çocuklar ile öğretmenlerine balıkçılık eğitimi verildi. Okul bahçesinde yapılan eğitimlerde, çocuklara sportif ve amatör balıkçılığın yanı sıra çevre ve doğa koruma bilincini geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimler verildi. Eğitime katılan tüm çocuklara ve öğretmenlere KAMADER tarafından olta takımı hediye edildi.
TELEFONLARINIZI VE TABLETLERİNİZİ BİR KENARA BIRAKIN
Dernek Başkanı Engin Uztürk, çocuklara yaptığı konuşmasında, "Telefonlarınızı ve tabletlerinizi bir kenara bırakın, alın oltalarınızı su kenarına gidin, balık avlayın ve avladığınız balıkları gönül rahatlığıyla tüketin. Çünkü balık çok değerli bir besin maddesidir; büyümeniz ve gelişmeniz için mutlaka tüketmeniz gerekir. Aynı zamanda su insanı dinlendirir, rehabilite eder ve size huzur verir. Avrupa'nın birçok ülkesinde amatör balıkçılığı doktorlar reçete olarak yazıyor. Ama avlanırken devletimizin koyduğu kurallara ve etik kurallara uymayı sakın ihmal etmeyin. Sürdürülebilir balıkçılık istiyorsak kaynaklarımızı ve doğamızı korumamız gerektiğini unutmayın. Sizler ülke amatör balıkçılığına yön vereceksiniz. İçinizden birçoğunuz çok iyi sportif balıkçı olacak, buna inanıyoruz. Bunun için size balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz. Sizlerin huzurunda öğretmenlerinize ve size bu eğitimleri veren KAMADER yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum," dedi.



Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.